11 Aralık 2010

Sarı, Turuncu, Kırmızı..


Bugünün tarifi Somon Kebap..


Somon genelikle her mevsim bulunması kolay bir balık olduğundan ve değişik marine sosları ile değişik lezzetler yakalanabildiğinden sıkça tercih edilen bir balık. Bu tarif de oldukça pratik ve lezzetli. Mutfakta çok vakit harcamadan şık bir balık yemeği hazırlamak için birebir. Yanına limon suyu ve zeytinyağı koyacağınız yeşillik salatası ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Salataya ekleyeceğiniz çok azıcık nar ekşisi, somonun yanına oldukça yakışacaktır.


Malzemeler :


- 500 gr derisi ve kılçıkları temizlenmiş kuşbaşı kesilmiş somon

- 3-4 kabak

- cherry domates

- zeytinyağı

- yarım limon suyu

- 2-3 diş sarımsak

- tuz, karabiber


Bu tarifin en önemli özelliği somonu marine edeceğimiz sos. Genişçe ve derince bir kaba dilediğiniz kadar zeytinyağı, yarım limonun suyunu, küçük küçük doğranmış sarımsak ile tuzu ve karabiberi koyup karıştırıyoruz. Kuşbaşı doğranmış somonları bu sosla karıştırıp, 1 saat marine olması için bekletiyoruz. Başka bir tarafta kabakları soyup küp küp doğruyoruz, cherry domatesleri ise ikiye bölüyoruz. Küçük çöp şişlere kabak, cherry domates ve marine edilmiş somonları diziyoruz. Bu ölçülereden yaklaşık 12 - 14 adet çöp şiş çıkıyor. Daha sonra bu şişleri daha önceden yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine diziyoruz. Marine sosundan artanı dizdiğimiz şişlerin üzerine gezdiriyoruz. Şişleri yaklaşık 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.


Afiyet olsun. :)

1 yorum:

  1. Mükemmel bir yemek. Hem pratik, hem de çok lezzetli. Ayrıca 'özel' de...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...