23 Aralık 2010

Portakallı ve Limonlu Muffinler..



Mutfakta ara sıra eğlenmek de gerekir değil mi? Ben nedense tatlı ve hamur işleri yaparken hep çok eğleniyorum. Müzik açıp bir yandan dans edip bir yandan kek hamurunu karıştırmak bütün stresimi alıp götürüyor. Üstelik bu tarifi yaparken mutfağı saran portakal ve limon kokularına da bayılıyorum. :)



Malzemeler :

- 2 Yumurta
- 1 1/2 Su bardağı toz şeker
- 1 Bardak süt
- 1 Bardak sıvı yağ
- 2 Limon ve 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 Çorba kaşığı limon suyu
- 2 Çorba kaşığı portakal suyu
- 10 - 12 Çorba kaşığı un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya

Yumurtalar ile şekeri mikserde iyice çırpın. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice karıştırdıktan sonra portakal ve limon kabuğu rendeleri ile meyve sularını ekleyin. Daha sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyebilirsiniz. Hamurun kıvamı mikserin çırpıcılarından akabilecek kadar akışkan kalmalı ancak çok da sulu olmamalı. Yaklaşık tahin kıvamı yeterlidir. Unlar markadan markaya değişiklik gösterdiğinden tarifteki miktarı kendiniz ayarlarsanız daha iyi sonuç alırsınız. Kabartma tozunu en son eklerseniz muffinlerin daha iyi kabarmasını sağlayabilirsiniz. Karışımı mikserde hızlı ayarda havalandırarak 4-5 dk iyice çırpın. Önceden yağladığınız muffin kaplarına karışımı boşaltın. Eğer muffin tepsiniz yoksa küçük borcam kaseleri de aynı işi görecektir. 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dk sonra mis gibi limon ve portakal kokan muffinleriniz hazır. Fırından çıkarır çıkarmaz kek ile kalıbı bir yemek bıçağı ile ayırırsanız muffinlerin yapışmasını da önleyebilirsiniz. Ancak muffinler soğumadan kalıplardan çıkarmayın.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...