2 Mart 2011

Bloguma Dokunma!

Blogspot üzerinden korsan LigTv yayını yapılması gerekçesiyle, 1 Mart 2011 günü, Google’a ait olan ücretsiz blog servisi Blogspot, Digiturk grubunun açmış olduğu dava sebebiyle erişime kapatılmıştır.

Digiturk'un Süper Toto Süper Lig’in yayın haklarının sahibi olarak korsan yayın yapanlar hakkında dava açması her ne kadar doğalsa, hukuki süreç devam ederken kanun gereği kapatılması gereken sitelerin adreslerinin ve alt-domainlerinin üzerinden değil de, IP adresleri üzerinden kapatılması ve sonuç olarak blogspot hesaplarının hiçbirine ulaşılamaması akıllara başka hesapları getiriyor.

Burada yaklaşık 3 ayı aşkın süredir politikaya, siyasete karışmadan sadece güzel ve hoş şeyler hakkında yayın yaptım. Ancak ülkemizde her ne kadar bu tarz konulardan uzak kalmaya çalışırsak çalışalım, bir şekilde moda blogunda dahil bu konulara girmek zorunda bırakıyorlar bizi. Yasakçı zihniyetin faaliyetlerine o kadar alışmışız ki artık kimse niye Youtube ya da Fizy kapalı diye sormuyor. Gözümüzü ve kulağımızı kapayan zihniyet şimdi ağzımızı da kapamaya çalışıyor.

Susmaya devam ettikçe yasaklar artacak, susmaya devam ettikçe elimizde son kalan şey, düşündüklerimizi paylaşma özgürlüğümüz gittikçe kısıtlanacak.

Lütfen Facebook üzerinde açılmış bulunan Bloguma Dokunma! grubuna desteğinizi verin. Şimdilik elimizden gelen bununla sınırlı. Yasaklardan kaçmakla çözüme ulaşılmayacağını düşündüğümden blogumu başka platformlara aktarmıyorum. Stiletto'yu facebook.com/stilettoblog'tan takip etmeye devam edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...